Mercedes gaat dit seizoen al intenser samenwerken met George Russell

Williams Racing
Williams Racing

In de aanloop naar de komst van George Russell als volwaardig racepiloot in 2022 gaat Mercedes dit jaar al haar samenwerking met de jonge Brit uitbreiden. Tegelijkertijd laat Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff echter weten dat de prioriteiten van Russell dit seizoen bij het Williams F1 team zullen blijven liggen.

George Russell is al langer verbonden aan het merk met de ster en met de vervanging van Valtteri Bottas bij Mercedes volgend seizoen kan Russell eindelijk de langverwachte overstap van Williams naar het Mercedes F1 team maken. De samenwerking zal in de aanloop naar die overstap geïntensifieerd worden.

“Tijdens de herfst gaan we geleidelijk de samenwerking uitbreiden zonder het huidige kampioenschap te beïnvloeden,” aldus Wolff. “Maar daar zijn we nog niet mee begonnen.”

“We moeten respecteren dat George nog steeds een Williams-rijder is en zijn uiterste best moet doen voor Williams om te proberen opklimmen in het kampioenschap bij de constructeurs. Tot dusver heeft hij het zeer goed gedaan. Daarnaast zijn Valtteri en Lewis momenteel onze rijders.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022