Mercedes gelooft erin: “In Brazilië krijgen we een nieuwe kans”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes putten ze moed uit de sterke prestaties tijdens de voorbije twee raceweekends. Zowel in Austin als in Mexico leek Lewis Hamilton even kans te gaan maken op de overwinning maar was het telkens Max Verstappen die wist te zegevieren. In Brazilië verwacht Mercedes een nieuwe kans te krijgen.

“Hoe onze updates en wagen tijdens de twee volgende races zal presteren valt moeilijk te voorspellen. In Mexico leek het alsof Ferrari was teruggevallen,” aldus Vowles. “Ik denk dat het van circuit tot circuit zal afhangen. Ferrari zal zich in Brazilië en Abu Dhabi dichter bevinden en het zal een close gevecht worden.”

“Red Bull zal in vergelijking met ons nog steeds een voorsprong hebben. Ik denk niet dat het de drie tienden van tijdens de kwalificatie zullen zijn, maar het zullen wel enkele tienden zijn tijdens de volgende races.”

Vowles gelooft echter dat Mercedes mogelijk in Brazilië, ook al heeft het een achterstand op Red Bull, de strijd zal kunnen aangaan.

“We komen dichter en dichter, vergeleken met waar we ons begin dit seizoen bevonden, toen we met moeite Q1 doorworstelden of in Q3 geraakten, bevinden we ons nu erg dicht bij de eerste overwinning van het seizoen,” aldus Vowles.

“In Brazilië krijgen beide rijders een circuit voorgeschoteld waarop ze meestal goed presteren, en er is ook een sprintrace waarin extra punten kunnen behaald worden.”

“Wanneer je dan een wagen hebt die zich binnen enkele tienden van de concurrentie bevindt dan kunnen er mooie dingen gebeuren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print