Mercedes: “Nieuwe F1-bolides zullen op ongeveer hetzelfde niveau presteren”

YouTube - Mercedes F1 team
YouTube - Mercedes F1 team

Volgens Mike Elliott, de technisch directeur bij Mercedes zullen, de nieuwe F1-bolides ongeveer op hetzelfde niveau presteren als de wagens van het voorbije F1-seizoen.

F1-fans maar ook de teams en rijders wachten in spanning hoe de diverse ontwerpafdelingen zijn omgesprongen met de uitdagingen voor de compleet nieuwe F1-bolides waarmee in 2022 zal geracet worden. Volgens sommigen zullen de nieuwe F1-bolides een stuk trager zijn, terwijl anderen dit tegenspreken.

In een vooruitblik op het nieuwe F1-seizoen blikt Mike Elliott, de technisch directeur bij Mercedes, vooruit naar komend seizoen en hij verwacht dat er niet veel prestatieverschil zal zijn.

“De algemene performance van de nieuwe F1-bolides zal niet veel verschillen van de oude wagens,” aldus Elliott in een video van het Mercedes F1 team op YouTube.

“De bedoeling van de nieuwe regels was om het inhalen te bevorderen, het zal enige tijd vragen om te zien of dat ook het geval is.”

“De wagens zullen wat zwaarder zijn, de power unit zal op E10 brandstof rijden en daardoor iets anders presteren, de aerodynamica en afstelling van de wagen zal ook wat anders zijn.”

“Tot we het beste daaruit allemaal gehaald hebben, tot we uitgebreid getest hebben en de eerste races achter de rug hebben zullen we het nog niet echt weten.”

“Maar over het algemeen verwacht ik dat de prestaties in lijn zullen liggen met vorig jaar.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022