Mercedes nu al in de problemen?: “Scheurtjes aangetroffen bij nieuwe F1-bolide”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens bronnen van ‘The Judge 13’ zou Mercedes tijdens de shakedown van haar nieuwe F1-bolide in Silverstone met enkele belangrijke problemen geconfronteerd zijn geweest. Mercedes zal daardoor het ontwerp van de Mercedes W14 moeten aanpassen, ook zou de wagen trager zijn dan verwacht.

Nog voor aanvang van de eerste testdag in Bahrein wemelt het al van speculaties en geruchten. Naast geruchten over Red Bull en Ferrari zijn er ook geruchten over de nieuwe Mercedes F1-bolide. Zo zou Mercedes volgens bronnen van ‘The Judge 13’ geconfronteerd zijn met verschillende problemen bij haar nieuwe F1-bolide.

Zo zouden er tijdens de shakedown met de Mercedes W14 op het circuit van Silverstone scheurtjes ontdekt zijn in de bevestigingspunten van de nieuwe ophanging. Daardoor zouden deze bevestigingspunten opnieuw ontworpen moeten worden. Daarnaast zou ook de zogenaamde kuip van de F1-bolide, ofwel de survival cell, buigzamer zijn dan verhoopt, ook al heeft ze succesvol de verplichte crashtests van de FIA doorstaan. Ook op dat vlak zouden er dus aanpassingen moeten gebeuren.

Volgens ‘The Judge 13’ zijn de problemen op korte termijn te verhelpen maar zouden er wel ernstige gevolgen kunnen zijn. Het gewicht van de Mercedes F1-bolide zou door het moeten verhelpen van de problemen kunnen toenemen. Daarnaast zou ook het oplossen van het probleem met de ophanging voor neveneffecten kunnen zorgen die bijvoorbeeld de problemen die Mercedes vorig jaar kende met de banden en het veelbesproken ‘porpoising’ opnieuw erger kunnen maken.

‘The Judge 13’ meent ook dat Mercedes niet doelbewust zal ‘sandbaggen’, ofwel zand in de ogen zal strooien. Na de problemen van vorig jaar is de driedaagse test in Bahrein immers bijzonder kort en zal alles op alles gezet moeten worden om de achterstand tegenover de concurrentie goed te maken en de vele problemen op te lossen.