Aston Martin laat Felipe Drugovich naast Fernando Alonso testen in Bahrein

Felipe Drugovich en Lawrence Stroll

Door zijn fietsongeluk kan Lance Stroll niet deelnemen aan de voorbereidende wintertest in Bahrein. Bij Aston Martin hebben ze met Felipe Drugovich echter een vervanger gevonden.

Zoals verwacht heeft Aston Martin ervoor gekozen om Felipe Drugovich te laten testen in Bahrein. Voor Fernando Alonso zou het te zwaar zijn om drie volledige testdagen op rij voor zijn rekening te nemen. Drugovich was een voor de hand liggende keuze aangezien hij samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne officieel reserverijder is voor het team.

Op Stoffel Vandoorne kon Aston Martin echter niet rekenen want hij moet dit weekend aan de slag in de Formule E. Drugovich sprong gisteren al in de F1-simulator van Aston Martin om zich voor te bereiden.

Het wegvallen van Lance Stroll tijdens de test kan echter wel gevolgen hebben voor de competitiviteit van Aston Martin en de snelheid van ontwikkelen aan het begin van het seizoen. Drugovich beschikt immers niet over een uitgebreide F1-ervaring en in die zin kan dat problemen opleveren bij het geven van feedback over de nieuwe wagen.

Drugovich heeft alleen tijdens een privétest met een oudere specificatie van een F1-bolide gereden alsook tijdens de eerste oefensessie van de GP van Abu Dhabi. Mocht Lance Stroll ook niet kunnen racen in Bahrein dan zal Drugovich waarschijnlijk ook de voorkeur genieten om te racen in Bahrein, wat meteen ook zijn allereerste F1-race zou zijn.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print