“Mercedes zal waarschijnlijk spijt krijgen dat het Nyck de Vries heeft laten gaan”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Volgens Mercedes trackside engineering director Andrew Shovlin wacht Nyck de Vries een zeer mooie toekomst in de Formule 1 en zal Mercedes waarschijnlijk spijt krijgen dat het de Nederlander de overstap naar Red Bull en het AlphaTauri F1 team heeft laten maken.

Nyck de Vries was net als onze landgenoot Stoffel Vandoorne verbonden aan Mercedes. Naast de rol van reserverijder was hij ook actief in het Formule E-kampioenschap, waarin hij in 2021 kampioen werd. Vorig jaar kreeg Nyck de Vries echter een unieke kans door tijdens de GP van Italië te mogen invallen voor Alex Albon.

De Vries greep die kans met beide handen, reed een ijzersterke race en finishte meteen in de punten. De Nederlander kwam zo op de radar van de F1-teams voor een mogelijk racezitje in 2023. Veel insiders hadden verwacht dat Mercedes een overeenkomst met Williams zou sluiten voor een racezitje maar uiteindelijk opteerde Williams voor de Amerikaan Logan Sargeant.

Bij Mercedes besloten ze uiteindelijk om Nyck de Vries de vrijheid te geven om zijn kans ergens anders te wagen, iets waarvan ze bij Mercedes mogelijk spijt zullen krijgen.

“Ik ben ervan overtuigd dat Nyck genoeg talent heeft om races te winnen als hij bij het juist team in de auto zit,” aldus Andrew Shovlin in het nieuwe boek ‘Max & Nyck’. “Het hangt van veel dingen af of hij wereldkampioen kan worden. Hij heeft gezien zijn leeftijd minder tijd om dat te bereiken, dat compenseert hij met zijn ervaring.”

“We hadden de afspraak dat als we hem niet konden onderbrengen bij een Mercedes-team, hij voor de best mogelijke optie mocht gaan. Misschien krijgen we er spijt van dat wij hem hebben laten gaan. Het zou mij niets verbazen als hij in 2024 onze directe concurrent is bij het team van Red Bull Racing.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print