Mercedes: “We zijn bereid om Mick Schumacher een kans te geven”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is men bij het merk met de ster bereid om Mick Schumacher eventueel een kans te geven door hem als reserverijder aan te stellen als hij daarvoor interesse heeft.

Nadat hij door het Haas F1 team aan de kant werd geschoven wacht Mick Schumacher in 2023 een jaar langs de zijlijn. Schumacher wil na twee seizoenen bij het Haas F1 team zijn F1-droom echter niet opbergen want in 2024 wil hij opnieuw op de F1-startgrid staan.

In afwachting daarvan wacht Schumacher mogelijk een ‘kans’ als reserverijder bij het Mercedes F1 team. Op die manier zou Mick Schumacher in de Formule 1 alsnog een figuurlijk been tussen de deur hebben. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zou maar al te graag hebben dat Mick in de voetsporen van zijn vader Michael Schumacher zou treden die van 2010 tot en met 2012 voor Mercedes racete.

“Mick is iemand die ons altijd al nauw aan het hart heeft gelegen en dit omwille van Michael en zelfs de volledige Schumacher-familie,” vertelde Toto Wolff afgelopen weekend in Abu Dhabi.

“We willen hem opvangen en in het team verwelkomen mocht die kans zich voordoen. We hebben echter nog niets op papier gezet, we zijn nog niet in de buurt gekomen van iets dat op een contract lijkt.”

“Ik denk dat hij in het team past en nu moeten we er ook voor zorgen dat het gebeurt als hij dat wil, als zijn manager Sabine Kehm het wil. We zullen zien wat er gebeurt.”