Mick Schumacher: “In 2024 wil ik terugkeren naar de F1, mogelijk al in 2023”

Haas F1 team
Haas F1 team

Na twee seizoenen bij het Haas F1 team moest Mick Schumacher zijn racezitje in 2023 afstaan aan Nico Hulkenberg. Mick Schumacher focust zich ondertussen al op een terugkeer naar de Formule 1 in 2024, mogelijk zelfs al in 2023.

“Ik zou zeggen dat ik me in polepositie bevind om opgeroepen te worden voor een invalbeurt, maar ik heb er vertrouwen in dat ik iets zal kunnen tonen waar ik me comfortabel voel,” aldus Schumacher.

“Ik heb mijn snelheid getoond, ik weet dat veel mensen in de paddock blij zijn met hoe ik me ontwikkeld heb. Ik ben er zeker van dat ik met veel teams in gesprek zal kunnen gaan.”

Mick Schumacher liet nog niet verstaan dat hij concreet in gesprek is met bepaalde teams maar hij liet al wel doorschemeren dat Mercedes een mogelijke optie is wat betreft de rol van reserverijder.

“Wanneer ik naar mijn opties kijk dan maakt Mercedes daar deel van uit,” aldus Schumacher. “Mijn vader maakte de overstap van Ferrari naar Mercedes. Ik zie geen reden waarom ik niet hetzelfde zou kunnen doen.”

“Maar zoals ik eerder heb gezegd, ik heb tijd nu. Ik zal al mijn opties bekijken en dan hopelijk de voor mij juiste beslissing nemen. Het is zeker en vast leuk om te horen wat de mening van Mercedes en in het bijzonder Toto Wolff over mij is.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner