Mick Schumacher kreeg in lobby van het hotel te horen dat hij bij het Haas F1 team mocht opkrassen

Haas F1 team
Haas F1 team

Het verhaal van het Haas F1 team en Mick Schumacher kent een einde met een wrange nasmaak nadat het Amerikaanse team aan de vooravond van de GP van Abu Dhabi bekend maakte dat hun samenwerking zou eindigen aan het einde van dit seizoen.

Komend seizoen wordt Mick Schumacher bij het Haas F1 team de wacht aangezegd door zijn 35-jarige landgenoot Nico Hulkenberg. Voor de jonge Schumacher werd het een wisselvallig seizoen met een aantal opgaves en crashes maar  hoewel hij in het middenveld toch vrij competitief voor de dag kwam bleek dat niet genoeg voor een nieuw contract bij Haas. Het gebrek aan constante prestaties van Schumacher dreef Haas-teambaas Guenther Steiner in de armen van ervaren rot Nico Hulkenberg. 

Als we het Duitse ‘Bild’ mogen geloven zijn er tussen Schumacher en Haas zelfs nooit serieuze gesprekken geweest over een verlenging van zijn contract, dit in tegenstelling wat het Amerikaanse team tot nu toe zelf beweerde. Alles wijst er dus op dat de beslissing om niet met Schumacher verder te gaan al een tijdje eerder genomen werd.

Het Duitse blad meent ook te weten dat Mick Schumacher in de hotellobby in Abu Dhabi te weten kwam dat het team niet verder wilde gaan met hem. Dat was van de kant van Haas zeker niet de meest tactvolle manier om met een jonge rijder, die in het ongewisse is, om te gaan. 

De jonge Schumacher wordt ondertussen wel genoemd als mogelijke reserverijder bij het Mercedes F1 team.