Michael Schumacher 2e in ROC en krijgt geen straf voor taxirit

Michael Schumacher liet gisteren nog eens duizende fans genieten van z’n nog steeds uitstekende rijderskwaliteiten. De 7-voudige wereldkampioen Formule 1 eindigde 2e in de Race of Champions, enkel DTM kampioen Mattias Ekstrom ging hem voor. Ondanks de sterke prestatie sluit Schumi een terugkeer naar het competitieve racen uit.

"We komen naar hier om ons te amuseren, voor een goed toel en tenslotte om te racen. We doen dit zo professioneel en goed als we kunnen."

Op de vraag of hij zou willen terugkeren naar het competitieve racen antwoordde Schumacher snel en duidelijk "neen". Hij gaf wel aan dat hij graag volgend jaar ook zou willen meedoen in de Race of Champions.

Ook in het taxi-verhaal kreeg Schumacher goed nieuws. De hele affaire blijft zonder gevolgen.

Schumacher zou enkele weken geleden het stuur van een taxichauffeur overgenomen hebben om op tijd op de luchthaven te geraken.

Er werd een onderzoek ingesteld maar Schumacher krijgt dus geen boete omdat er tussen Duitsland en Zwitserland geen verdrag terzake is. De taxichauffeur ontloopt ook een straf omdat hij het taxiteken van z’n wagen demonteerde alvorens Schumacher aan de rit begon.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023