Ferrari bouwt voor 2008 compleet nieuwe wagen

Het nieuwe seizoen komt steeds meer dichterbij en de teams zijn dus volop bezig met het bouwen van de nieuwe wagen en het analyseren van de voobije tests. Zo werkt ook Ferrari aan haar nieuwe wagen, en die zal geen doorontwikkeling zijn van de wagen van het voorbije seizoen.

Omwille van de vele veranderingen met betrekking tot het seizoen 2008 is Ferrari van nul begonnen met de ontwikkeling van haar wagen. Echt revolutionaire zaken zullen er niet geintroduceerd worden maar de wagen zal op elk vlak verschillen van die van 2007.

"Het wordt een compleet nieuwe wagen, ook al zijn revolutionaire zaken niet van de partij omwille van de beperkingen door het reglement," aldus Aldo Costa van Ferrari. "Het voorste gedeelte van de wagen zal compleet anders zijn, net als dat de side-pods een andere vorm zullen hebben, en de vleugel zal ook anders zijn."

Omwille van de introductie van een ECU die bij alle wagens dezelfde zal zijn, moet er ook grondig gesleuteld worden aan de elektronica van de wagen.

"De ECU heeft er ons toe aangezet om aan de motor en de versnellingsbak te werken. Die moeten immers vier races kunnen meegaan. We hebben echter al vier raceafstanden probleemloos kunnen simuleren," voegt Aldo Costa eraan toe. "Er komen ook nieuwe onderdelen aan de ophanging en de versnellingsbak, zodat we nog sneller kunnen schakelen dan dat nu reeds het geval is."

Massa aan het werk in Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print