Schumacher blijft Ferrari-adviseur

Michael Schumacher heeft tijdens de bekende Race of Chamions vertelt dat hij komend seizoen enkel als adviseur zal aanblijven en voorlopig dus nog geen Ferrari-teambaas zal worden. Schumacher zegt ook nog steeds tevreden te zijn met de huidige functie binnen het Italiaanse renstal. Wat de toekomst voor hem in petto heeft weet hij nog niet maar Schumacher zegt wel erg tevreden te zijn met de vrije tijd die hij nu met zijn familie kan doorbrengen.

Schumacher die onlangs ook nog testwerk deed voor Ferrari stopte vorig jaar met racen na een F1-carrière van 16 seizoenen waarin hij zeven wereldtitels behaalde.

Huidig Ferrari-teambaas Jean Todt had in een eerder persbericht al verklaard dat zijn functie volgens hem het best door de Duitser kan worden vervult. Hij heeft de nodige ervaring in de sport en dat heeft hij reeds bewezen aan Ferrari en haar fans. Hij geeft dan ook toe de hoop op Michael te hebben ingezet als mogelijke opvolger voor hem.

Michael Schumacher, Jean Todt en Ross Brawn vormden samen het grote Ferrari sinds 1996 en het trio behaalde maar liefst vijf rijderstitels. De Italiaanse renstal is volgens sommige insiders op cruciale plaatsen aan het veranderen, hetgeen niet echt risicoloos zou zijn.