Michael Schumacher opnieuw achter stuur van F1-bolide

Dit weekend bereikte de viering van het zestigjarige jubileum van het Ferrari-merk haar hoogtepunt. Daar wara bij het vijftigjarige bestaan gekozen werd voor Rome, vonden de slotfestiviteiten deze keer plaats in Fiorano en Maranello. Veel racehelden waren er dan ook bij dit weekend: Niki Lauda, René Arnoux, Jody Scheckter, Jean Alesi, Gerhard Berger, Eddie Irvine en natuurlijk ook Michael Schumacher. Uiteraard waren naast de piloten uit het verleden ook Felipe Massa en Kimi Räikkönen, het huidige rijdersduo, van de partij.

De verschillende ex-rijders reden ter gelegenheid ook nogmaals in een Ferrari F1-bolide over het circuit. Zo ook dus Michael Schumacher, die voor het eerst sinds zijn afscheid van de formule 1 als rijder opnieuw achter het stuur van een F1-wagen kroop. De Duitser reed verschillende rondjes met de F2004, de wagen waarmee hij zijn zevende en laatste wereldtitel in de formule 1 behaalde.

"Het is een compleet verschil met het vorige jubileum," aldus Schumacher. "Bij het vorige jubileum van het 50-jarige bestaan was ik zelf nog piloot en moest ik me concentreren op de volgende race. Nu is het anders, ik moet niet aan de komende race denken en kan ten volle van dit mooie moment met Ferrari genieten."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023