Mick Schumacher: “Ik was in shock tijdens de seizoensopener in Bahrein”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na twee seizoenen als racepiloot bij het Haas F1 team moet Mick Schumacher dit seizoen van aan de zijlijn toekijken. Schumacher is reserverijder bij Mercedes maar heeft daar tijdens zijn erg korte periode al enorm veel geleerd.

“Het is een interessante periode voor mij aangezien ik mee kan kijken hoe het team werkt en met twee fantastische rijder mag samenwerken, iets waarvoor je niet vaak de kans krijgt,” schrijft Mick Schumacher voor een ‘dagboek’ op de Mercedes F1-website.

“Ik heb veel geleerd op het vlak van wat belangrijk is tijdens de raceweekends. Ik heb het idee dat ik al enorm veel geleerd heb en mijn vaardigheden ontwikkeld heb. Ik had niet verwacht dat ik zo snel in mijn nieuwe functie zoveel zou leren.”

Mick Schumacher leert niet alleen veel van zijn samenwerking met Lewis Hamilton en George Russell, hij leert ook veel van de samenwerking met de engineers. Schumacher was naar eigen zeggen ook verbaasd door de ongelooflijke uitwisseling aan informatie die binnen het team gebeurt.

“Als rijder krijg je wanneer je op het circuit bent normaal niet te horen hoeveel er tussen de engineers wordt gecommuniceerd,” aldus Schumacher. “Luisteren tijdens de sessies is dan ook enorm interessant.”

“Ik was een beetje in shock tijdens de seizoensopener in Bahrein. Ik verwachtte niet zo’n enorme uitwisseling van informatie. Je weet niet wat je mist tot je er effectief deel van uitmaakt.”

“Wat ik echt apprecieer tijdens de samenwerking met de engineers is dat ze effectief naar je luisteren, je mening telt.”