Nelson Piquet Jr.: “Felipe Massa kon ondanks ‘crashgate-schandaal’ wereldkampioen zijn geworden”

Ferrari
Ferrari

Volgens Nelson Piquet Jr. had Felipe Massa ondanks het ‘crashgate-schandaal’ tijdens de GP van Singapore in 2008 perfect wereldkampioen kunnen worden. De wereldtitel ging volgens Piquet Jr. niet alleen verloren door zijn doelbewuste crash.

De voorbije weken was er opnieuw veel te doen rond het zogenaamde ‘crashgate-schandaal’. Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone liet onlangs immers verstaan dat volgens hem Lewis Hamilton geen zeven wereldtitels heeft omdat de FIA en F1 de GP van Singapore na het ‘crashtgate-schandaal’ had moeten schrappen uit het kampioenschap van 2008 (Bernie Ecclestone: “Michael Schumacher is de enige zevenvoudige wereldkampioen, Hamilton had zijn eerste wereldtitel niet mogen krijgen”).

Nelson Piquet Jr. crashte doelbewust tijdens de GP van Singapore zodat teamgenoot Fernando Alonso in een betere positie in de race kwam en uiteindelijk zelfs de race wist te winnen. Lewis Hamilton reed op dat moment tweede achter raceleider Felipe Massa. Door de crash van Piquet Jr. verloor Massa niet alleen de leiding in de race maar ook kostbare punten.

Massa reed de pits in tijdens de safety car-fase die volgde op de crash maar tijdens de pitstop reed Massa weg met nog de tankslang aan zijn wagen. Geen punten voor Massa terwijl Hamilton als derde finishte en zes erg belangrijke punten scoorde. Uiteindelijk won Lewis Hamilton de titelstrijd met slechts één punt voorsprong op Felipe Massa en dat na een sensationele en dramatische seizoensfinale in Brazilië.

Volgens Piquet Jr kon Felipe Massa, die nu een rechtszaak overweegt om alsnog de wereldtitel van 2008 te verkrijgen, zelf toch wereldkampioen worden, dit ondanks het ‘crashgate-schandaal’ in Singapore.

“De crash vond niet plaats om iemand specifiek te treffen, het was een teamorder om iemand te helpen binnen het team,” aldus Piquet tijdens de ‘Pelas Pistas podcast’. “Het was niet om Felipe te treffen. Het was zo helemaal niet bedoeld. We weten niet wat er gebeurd is, weten jullie dat? Felipe had de race kunnen winnen als dat niet tijdens de pitstop was gebeurd.”

En daarmee dus ook de wereldtitel volgens zijn landgenoot Nelson Piquet Jr. …