Mick Schumacher positief ondanks opgave tijdens 24u van Le Mans: “Tevreden over mijn prestatie”

Alpine
Alpine

Alpine kreeg tijdens de 24u van Le Mans af te rekenen met een dubbele opgave. Twee keer motorproblemen en daardoor zat ook Mick Schumacher zijn debuut tijdens de iconische race vervroegd tot een einde. Schumacher blikt echter met een goed gevoel terug op de race.

Beide Alpine-wagens kregen al erg vroeg tijdens de endurance-race af te rekenen met hetzelfde motorprobleem. Er scheelde dus duidelijk iets met de hyper-car van Alpine maar Mick Schumacher is zelf tevreden over zijn performance.

“We zijn tot het punt gekomen waarbij we in de race niet over de zes uur zijn geraakt,” vertelde Schumacher na afloop van de race. “Tot aan de opgave waren we zeer snel, wat zeer positief is. We hadden een motorprobleem waardoor beide wagens helaas moesten opgeven. Maar opnieuw, ik denk dat we ons niet te veel focussen op de slechte aspecten maar we focussen ons op de positieve aspecten.”

“We zijn hier heel wat dagen geweest en hebben redelijk veel op het circuit gereden. We hebben veel geleerd, we hebben onze voorbereiding gehad.”

“Ik denk dat we samen als team gegroeid zijn, we slaagden erin om bepaalde dingen achter ons te laten, de problemen die we ervaarden.”

“Vervolgens gingen we verder en hebben we zelfs voor de polepositie kunnen strijden, we waren tijdens de race aan het strijden voor mooie posities, tot aan de opgave.”

“Wat mij persoonlijk betreft was mijn stint zeer positief. Ik ben zeer, zeer blij daarmee.”

Volgens Schumacher moet er nu grondig onderzocht worden waardoor de twee opgaves veroorzaakt werden en moeten daaruit lessen getrokken worden.

“Momenteel moeten we zien te begrijpen wat er is gebeurd, zodat we een oplossing hebben voor de volgende keer,” besluit Schumacher.