Mick Schumacher wint in Sochi en zet belangrijke stap richting F2-titel

Uitgerekend tijdens het raceweekend in Rusland waarin Lewis Hamilton het record van het aantal F1-overwinningen van zijn vader kan evenaren heeft Mick Schumacher opnieuw een belangrijke stap richting de F2-titel gezet.


Nadat Mick Schumacher in Monza zijn eerste F2-overwinning van het seizoen behaalde en ook tijdens het raceweekend nadien in Mugello uitstekend scoorde lijkt Mick het positieve ‘momentum’ aan te houden. Tijdens de hoofdrace in Rusland wist de 21-jarige zoon van Michael Schumacher immers opnieuw te zegevieren.

Van op de derde plaats op de grid startte Schumacher sterk om meteen naar de tweede plaats te gaan. Wat volgde was een erg sterke race waarin Schumacher met nog iets meer dan tien ronden te gaan de leiding in de race greep en die niet meer afgaf.

Ilott, de naaste belager van Schumacher probeerde nog wel even maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven en slaagde er zelfs maar nipt in om als derde over de finish te komen.

Door zijn overwinning verstevigt Mick Schumacher zijn leidersplaats in het kampioenschap. De Duitser heeft nu 18 punten voorsprong op Callum Ilott en zet hij opnieuw een belangrijke stap richting een mogelijke F2-titel.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print