Mosley: "Veel mensen willen dat ik FIA-voorzitter blijf"

Max Mosley heeft nogmaals laten weten dat hij inderdaad te zien zou zijn geweest op de videobeelden met betrekking tot het zogenaamde seksschandaal
maar stelt zichzelf nu de vraag wat de verhouding ervan is met motorsport of liever nog Formule 1. Mosley is dan zelf ook niet van plan een stapje terugwaarts te maken.

"Mensen hebben me gevraagd om op te stappen en mensen hebben me gevraagd om geen centimeter te schuiven. Er zouden minstens zeven motorsportclubs willen dat ik aanblijf als vice-president in de Formule 1 en daaruit kan ik afleiden dat dit schandaal me te hoog wil grijpen. Er zijn dan ook andere insiders die dit schandaal kunnen evenaren", aldus Max Mosley.

"Nadat ik als schrijver dan eens ben gaan zoeken naar de meningen van andere insiders blijkt al erg vlug dat inderdaad ook zij de afstraffing wel wat zwaar vinden en voor veel van hen heeft het ene dan inderdaad weer niets met het andere te maken, zoals een sexschandaal met motorsport dus."

Mosley wacht momenteel af tot de stemming op 3 juni. Dan zullen alle 222 leden van de auto-motorsportfederaie hun stem uitbrengen en ook die dag zal Mosley zelf weten waar hij staat. Hij beseft maar al te goed dat het ditmaal niet in zijn handen ligt. Hij liet ook alvast weten aan The Sunday Telegraph dat dit voorval een grote zorg is voor de federatie en dat deze zaak niet om de beslissing van enkele oude rijders gaat.