Negen jaar geleden: het tragische ski-ongeluk van Michael Schumacher in Méribel

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dag op dag negen jaar geleden werd de sportwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Michael Schumacher een ski-ongeluk had meegemaakt en in levensgevaar was. Schumacher geraakte in een coma maar ontwaakte daaruit. Hoe het exact met Michael Schumacher is gesteld is en blijft echter een groot vraagteken.

29 december 2013, het is een dag die bij al de fans van Michael Schumacher in het geheugen gegrift staat. Op die dag skiede Michael Schumacher samen met zijn destijds 14-jarige zoon Mick naar beneden op de ‘Combe de Saulire’ in het Franse Meribel. plots viel Michael Schumacher en raakte hij met zijn hoofd een rots in de sneeuw.

Het zou achteraf een tragisch ongeluk blijken waarbij ook toeval een belangrijke rol speelde. Schumacher was immers te midden van twee skipistes die zeer dicht bij elkaar lagen ‘off-piste’.

Ondanks het feit dat Michael Schumacher destijds een skihelm droeg, waarmee hij toen zeker tot een minderheid behoorde, liep Schumacher een ernstig schedeltrauma op en in een coma gebracht. Schumacher zou uiteindelijk uit zijn coma ontwaken maar sindsdien probeert zijn familie Michael Schumacher af te schermen van het grote publiek en zijn exacte medische toestand blijft een goed bewaard geheim.

Enkel tijdens een rechtszaak die de voorbije jaren werd aangespannen raakte een klein beetje bekend over zijn toestand maar verder is het vooral gissen. Voormalig FIA-baas Jean Todt is één van de weinigen die Michael Schumacher geregeld bezoekt en weet hoe het met hem is gesteld.

Ook tijdens de eerder op Netflix verschenen documentaire ‘Schumacher’ komen we een beetje te weten. Zo was er immers de emotionele getuigenis van Mick Schumacher (Lees: Emotionele Mick Schumacher: “Ik zou alles opgeven om met mijn vader daarover te kunnen praten”).