Nico Rosberg: “Hamilton gaat niet zoals ik plots de F1 verlaten, hij zal in 2022 op de grid staan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton was na het verliezen van de strijd om de wereldtitel in Abu Dhabi bijzonder teleurgesteld. Er wordt zelfs gesuggereerd dat de zevenvoudig wereldkampioen mogelijk de F1 zou verlaten maar voormalig teamgenoten Nico Rosberg en Jenson Button geloven niet dat het zover komt.

De geruchten over een mogelijk F1-afscheid ontstonden toen Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff in de nasleep van het protest van Mercedes liet verstaan dat Hamilton enorm gedesillusioneerd was door het verlies, en vooral de manier waarop het tot stand kwam, en dat hij hoopte dat Hamilton in 2022 nog steeds in de Formule 1 zou racen.

Hamilton heeft wel degelijk een contract om volgend jaar voor Mercedes te racen in de koningsklasse van de autosport maar zoals Christian Horner ooit zei toen Sebastian Vettel plots Red Bull verliet voor Ferrari: “Je kan niemand dwingen om te racen, ook al hebben ze een contract getekend”.

Nico Rosberg en Jenson Button waren allebei ooit de teamgenoot van Lewis Hamilton en ze verwachten niet dat Hamilton plots de sport zal verlaten en in 2022 niet op de startgrid van de Formule 1 zal staan.

“Zoals we weten is alles mogelijk in deze sport,” vertelt Jenson Button die bij McLaren de teamgenoot was van Hamilton tegenover ‘Sky Sports’.

“Ik ken Lewis momenteel niet zo goed, ik kende hem zeven tot acht jaar geleden, maar ik zie hem de sport niet verlaten.”

“Zeker gezien hij het kampioenschap net verloren heeft, ik denk dat hij zal terugkeren en volgend jaar nog harder wil strijden voor de titel. Het is ‘game on’ in maart.”

Ook Nico Rosberg meent dat Hamilton de sport niet plots zal verlaten, iets dat Rosberg in 2016 wel deed toen hij in een strijd met Hamilton zijn eerste en enige F1-titel wist te behalen.

“Het was hartverscheurend voor hem, absoluut, want tot vier ronden voor het einde was het zo goed als zeker dat hij wereldkampioen zou worden,” aldus Rosberg.

“Dan, met die plotse wijziging in de procedure, of hoe je het wil noemen, verloor hij plots het kampioenschap.”

“Het was hard, bijzonder hard. Maar uiteraard reken ik erop dat hij volgend jaar opnieuw op de grid zal staan en hij hard zal strijden om de wereldtitel terug te veroveren die van hem werd afgenomen.”

“Ik hoop dat Lewis en Max ook volgend jaar voor een mooie strijd zullen zorgen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022