“Niemand wil dat F1-piloten te voorzichtig worden door de vele straffen van de stewards”

Williams Racing
Williams Racing

Volgens Williams F1-piloot George Russell hebben de recente bestraffingen die uitgedeeld werden duidelijk een invloed op het rijgedrag van de rijders. Door de bestraffingen zijn de rijders veel voorzichtiger en dat komt uiteraard het racen niet ten goede.

George Russell was de voorbije weken zelf één van de rijders die door de stewards bestraft werd nadat hij tijdens de eerste ronde van de sprintrace een aanrijding had met Carlos Sainz. Russell moest drie plaatsen achteruit op de startgrid van de grand prix.

Russell was naar eigen zeggen verrast door de bestraffing, vooral omdat de stewards en de FIA tot dusver een ‘laat hen racen’ standpunt hanteerden tijdens de openingsronde van een race. Bovendien worden er volgens Russell dit seizoen wel erg veel straffen uitgedeeld.

“Elkaar raken hoort bij het racen zeggen ze, ik denk dat zoiets goed is voor de fans en het is ook goed voor de rijders dat er zo close geracet wordt,” aldus Russell.

“Wanneer er zoveel straffen worden uitgedeeld dan verandert dat het standpunt van de rijders enigszins, het verandert hoe je de dingen aanpakt. Niemand wil dat iedereen zeer voorzichtig is, dat is voor niemand leuk om te zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022