“Niet in 2026 maar pas in 2027 zullen we het echte Audi F1 team zien”

Audi Motorsport
Audi Motorsport

Volgens technisch directeur zullen we Audi in 2026 dan wel op de F1-startgrid zien staan, dan nog verwacht hij pas dat in 2027 het Audi F1 team echt naar waarde geschat zal kunnen worden omdat het tegen dan de vooropgestelde prestaties zal kunnen neerzetten.

Bij Sauber bevinden ze zich in een overgangsfase waarbij de renstal gedurende twee seizoenen als Stake F1 team gekend zal zijn alvorens het team in 2026 zal omgevormd worden naar het Audi F1 team. In de aanloop daarnaar zijn ze bij Sauber erg hard aan het werk en bezig met heel wat voorbereidingen.

“Op het vlak van de volgende stappen hebben we een goed uitgestippeld plan,” aldus Key tegenover ‘Autosport.com’. “We volgen dat plan al. We trekken de juiste talenten aan voor het team dat al heel wat erg getalenteerde mensen heeft, het is onze absolute prioriteit waaraan we in de achtergrond werken.”

“Medewerkers aantrekken vergt tijd want vaak is er een periode dar ze bij niemand anders aan de slag mogen gaan. Dat beseffen we. Daarop wachten we echter niet, er zijn heel wat dingen die we kunnen doen terwijl we aan het wachten zijn op de extra personeelsleden.”

“Om uiteindelijk onze doelstellingen te halen moeten we ons op alle belangrijke vlakken uitbreiden, eigenlijk op alle vlakken. Op elk gebied moeten we een stap zetten, los van waar we ons bevinden.”

“Onze ambitie op de korte termijn is wat we momenteel exact doen, we werken erg nauw samen met Andread Seidl voor 2024 en de toekomst. Vervolgens zullen we zien hoe het gaat.”

In 2026 wordt het team omgedoopt in het Audi F1 team maar dan nog denkt James Key dat we pas in 2027 het echte Audi F1 team met de bijhorende prestaties zullen zien.

“Ik denk dat we uiteindelijk waarschijnlijk pas in 2027 het defintief product zullen zien, er is immers nog zoveel te doen,” aldus Key. “We zullen ons echter in een veel betere toestand bevinden wanneer we 2026 aanvatten. Dat zal ons de kans geven om de stap vooruit te zetten die noodzakelijk is.”