Niets dan problemen voor Kovalainen op vrijdag

Geen al te beste start van het weekend voor Mclaren Mercedes rijder Heikki Kovalainen. De Fin kon tijdens de eerste oefensessie maar tien rondes rijden en in de tweede trainings zelfs maar acht. Oorzaak was een probleem met de oliepomp, waarna de versnellingsbak moest vervangen worden. In de tweede oefensessie moest Kovalainen z’n wagen aan de kant zetten na een probleem met de throttle control.

"Ik kon wat rijden in de eerste sessie, maar ik had weinig tijd door het probleem met de versnellingsbak. In de tweede training moest ik aan de kant gaan staan omdat opeens alle kracht van de motor verloren ging. Een teleurstellende dag voor mij, maar we hebben nog wat tijd en er kan nog heel wat gebeuren."

Teamgenoot Lewis Hamilton was derde in de eerste oefensessie en elfde in de tweede. Ook hij is niet volledig tevreden met hoe de dag verliep.

"Er waren wat problemen met de balans van de wagen. We hadden last van overstuur. Vanavond zullen we bekijken hoe we dat kunnen oplossen en ik ben er zeker van dat we de nodige verbeteringen zullen vinden."