Nieuwe Ferrari F60 weegt 15kg minder en heeft nieuwe diffuser

Ferrari staat momenteel niet waar het moet staan, maar de Italiaanse renstal is druk in de weer om de F60 competitiever te maken. Een grondig gewijzigde versie van de bolide zal dan ook aan de start verschijnen van de GP van Spanje.
Momenteel ondergaat de aangepaste bolide rechte lijn tests op het circuit van Vairano. Marc Gene zit daarbij achter het stuur van de gereviseerde F60 en zal de tests vandaag afronden.

De aangepaste versie van de F60 zal beschikken over de fel gecontesteerde dubbeldekker-diffuser. Daarnaast is er bij de F60 ook aandacht besteed aan het verlagen van het gewicht. Zo weegt de aangepaste F60 zo’n 15 kilogram minder. Hierbij is er letterlijk gewicht bespaard op elk aspect van de wagen, zelfs de veiligheidsgordels wegen nu minder. Dit moet ervoor zorgen dat het extra gewicht dat wordt veroorzaakt door KERS wordt gecompenseerd en dat KERS eveneens efficiënter is.

Ferrari zal de aangepaste F60 inzetten tijdens de GP van Spanje in Barcelona en hoopt door de aanpassingen enkele tienden per ronde sneller te zijn.
a:1:{s:9:”file_name”;s:18:”31758_F2009_27.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}