Amalgem herdenkt Ayrton Senna

Zoals u vast en zeker wel weet is het vijftien jaar geleden dat de F1 afscheid moest nemen van niemand minder dan Ayrton Senna. Senna kwam destijds om het leven nadat hij zwaar crashte in de zogenaamde Tamburello bocht. Een zwarte dag in de geschiedenis van de sport en daar horen dus jaarlijkse herdenkingen bij.

Zo lanceert Amalgem drie nieuwe schaalmodellen ter herdenking van Senna. Met behulp van deze schaalmodellen wil men de carrière van Senna opnieuw illustreren voor het publiek dat hem na al die jaren nog steeds niet vergeten is. Het betreft hier namelijk de Lotus 97T waarmee Senna voor het eerst om een zege kon strijden. Deze Lotus zorgde ervoor dat Senna gedurende enkele minuten met trots in tweede positie kon rijden.

Vervolgens krijgt het publiek dan de McLaren MP4-4s te zien. In deze wagen wist Senna mooi de kop te vormen tijdens de GP van Japan in 1988. Samen met Alain Prost zorgde hij voor enorm veel sensatie maar dat draaide later wel uit op interne problemen bij het team. Een lang verhaal met enkele onvergeten momenten. McLaren wist in dat seizoen maar liefst 10 van de 15 races te winnen mat deze MP4-4s.

Tot slot kan men ook nog de McLaren MP4-6 bezichtigen omdat hij met deze wagen in 1991 de GP van Suzuka op zijn naam wist te ztten. De MP4-6 was een erg dominante wagen en dat zorgde er dus voor dat Senna zijn derde wereldtitel een feit werd. De Braziliaanse rijder trad binnen in de gallerij der groten, hoewel deze gallerij misschien wel pas is ontstaan na zijn overlijden.

Voor verdere details over deze schaalmodellen kan u surfen naar de site van Amalgem.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA