Nieuwe safety car systeem wordt binnenkort getest

Er is opnieuw een ander safety car systeem bedacht. Dit keer zouden de rijders verwittigd worden via een audiosysteem. De nieuwe methode wordt later deze maand getest, dat meldt autosport.com.

Het huidige safety car reglement, dat stelt dat de pits gesloten moet worden wanneer de safety car uitrijdt en dit tot dat de raceleiding de pits opnieuw open verklaart, staat al een hele tijd ter discussie. De FIA wil met die regel vermijden dat rijders tijdens een gevaarlijke situatie nog op volle snelheid doorrijden om nog snel te kunnen pitten. Door het sluiten van de pitlane ontstaat er echter een vorm van willekeur, rijders die zonder benzine vallen moeten kiezen tussen een risico op stilvallen of een bestraffing.

Eerder dit seizoen werd al getest met een systeem waarbij de rijders via de standaard ECU een melding kregen op hun scherm. Door te bevestigen werd de motor dan in een veiligheidsmodus gezet waardoor de rijders niet sneller konden rijden dan toegelaten. Dit systeem zorgde echter opnieuw voor verwarring bij de rijders.

Nu wordt er dus gekozen voor een audiosysteem. Wanneer de rijders te snel rijden zou er via de radio een melding komen dat ze moeten vertragen.

De test zou moeten doorgaan tijdens de testweek in Monza op het einde van deze maand.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022