Nikita Mazepin bekent: “Ik heb zelf de bewuste video op Instagram geplaatst”

Haas F1 team
Haas F1 team

Voor het eerst in drie maanden heeft Nikita Mazepin gesproken met de media, voor het eerst sinds de bewust video op Instagram verscheen waarin hij een vrouw bij haar borsten betastte.

Er ontstond destijds heel wat commotie over de bewuste video en er werd zelfs opgeroepen om Nikita Mazepin zijn F1-racezitje af te nemen. Het Haas F1 team bevestigde echter haar vertrouwen in Mazepin als F1-piloot, al liet de renstal ook wel weten zich niet te kunnen vinden in wat zich had voorgedaan.

Aanvankelijk liet Andrea D’lval, de vrouw wiens borsten betast werden, weten dat het een ‘grapje’ onder vrienden was en dat zij de video online geplaatst had. Nadien nam ze afstand van het verhaal en riep ze op tot meer respect voor vrouwen en hun lichaam.

Wat eerder al werd gesuggereerd heeft Nikita Mazepin nu ook toegegeven. De video werd niet zonder dat hij het wist op zijn Instagram-account geplaatst.

“Ik neem de verantwoordelijk op mij, dat doe ik erg vastberaden,” aldus Mazepin. “Wat de video op de sociale media betreft kan ik zeggen dat ik hem zelf gezien had en dat ik hem online geplaatst heb.”

Mazepin liet zich echter niet uit over het feit of hij al dan niet Andrea D’Ival zijn excuses had aangeboden.

“Ik denk dat haar privacy in dit geval erg belangrijk is,” zei Mazepin. “Het zou niet juist zijn om andere personen in deze discussie in de media mee te sleuren. Dat is dan ook de reden waarom ik dat niet ga doen.”

Mazepin beseft naar eigen zeggen ook dat hij nu als Formule 1-piloot een voorbeeldfunctie heeft.

“Promoveren naar de Formule 1 en het feit dat ik nu F1-piloot ben betekent dat je nu plots voor veel jongeren die ook in de Formule 1 willen geraken een voorbeeld bent. Dat betekent dat je je op een bepaalde manier dient te gedragen,” aldus de Russische Haas-rijder.

“Ik heb dat niet onmiddellijk gedaan omdat ik het jammer genoeg te laat besefte. Ik heb hieruit geleerd, eerst en vooral door hoe je je hoort te gedragen, anderzijds door hoe je je zowel op als naast de sociale media moet gedragen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022