Nouvelle Chicane van Spa geen onverdeeld succes

Smaken verschillen. Ook onder F1 rijders. Zo was de hernieuwde layout van de chicane in Spa en het vernieuwde stuk circuit geen eenduidig succes.
Bijna alle rijders maakten zich zorgen om de smalle pitingang. "Als er iemand de muur raakt en daar vastzit dan kan je daar onmogelijk omheen", aldus Sato, "niemand zou dan kunnen binnenkomen". Na enig heen en weer gepraat lijkt het er op dat de FIA Spa de opdracht heeft gegeven om het euvel te verhelpen. Voor de derde maal zal de pitstraat worden heraangelegd.

Trulli en Barichello zagen andere pijnpunten. Volgens deze rijders zouden er nog grotere uitloopzones mogen komen. Ze vreesden vooral een tekort aan uitloopstroken in de bloedsnelle dubbele linkse van Blanchimont waar de bolides tegen de 300 km/u aanleunen. Over de chicane was Trulli dan weer wel tevreden. "Ze hebben dit mooi gedaan," zegt hij, "de wijzigingen hebben de chicane echt wel beter gemaakt."

Een mening die niet wordt gedeeld door Bourdais. "Ik ben nooit een fan geweest van chicanes. Het is wel degelijk een plaats die uitnodigt tot inhaalmaneuvers. Maar het is er smal en de snelheden liggen er laag. Het lokt een beetje aan om er overhaaste inhaalmaneuvers te proberen. Welja, laten we maar kijken wat er in de race gebeurd."

Even was er ongerustheid op woensdag toen enkele shuttle-ladingen met blauwe hemden werden aangevoerd aan de chicane. Was er al wat loos?
Minutenlang werd de chicane geinspecteerd maar uiteindelijk bleek het om een triviale technische kwestie te gaan. Tijdens de afgelopen motorraces werd er een elektronisch oog gezet voor de timing. In de loop van woensdag werd het duidelijk dat het interfereerde met de elektronische uitrusting van de F1 wagens. Het euvel werd in enkele minuten opgelost.