Nyck de Vries teleurgesteld na P2 tijdens 24u van Le Mans: “Dit doet pijn”

Toyota Gazoo Racing Media
Toyota Gazoo Racing Media

Voormalig F1-piloot Nyck de Vries kwam samen met Toyota bijzonder dicht bij de overwinning tijdens de 24u van Le Mans. De Vries moest samen met Toyota echter genoegen nemen met de tweede plaats, op slechts veertien seconden van winnaars Ferrari, en dat doet naar eigen zeggen erg veel pijn.

Nyck de Vries nam al drie keer deel aan de iconische race maar dat deed hij telkens met een LMP2-wagen, deze keer reed hij voor de eerste keer in de hypercar-klasse. Het leverde Nyck de Vries zijn eerste podiumplaats in het algemeen klassement op al is de Nederlander wel teleurgesteld door het nipt missen van de overwinning.

“Bittersweet, zo voelt dit. We waren natuurlijk erg dichtbij,” zo reageerde Nyck de Vries bij ‘RTL7’. “We hebben twee lekke banden gehad, verloren power in onze laatste stint. We zijn gespind, hadden een kapotte sensor bij de uitlaat, een drive-through. Dus ja, het voelt een beetje dubbel.”

De Vries is desondanks trots op het behaalde resultaat maar toch doet zo’n nipte nederlaag pijn.

“Het was een solide race en natuurlijk is het een goed resultaat. Maar dit doet wel pijn na 24 uur racen…” besluit Nyck de Vries.