“Om in de F1 te winnen heb je de beste wagen nodig maar ook de rijder maakt een verschil”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig Ferrari-teambaas Mattia Binotto heb je als rijder in de Formule 1 één van de beste wagens op de grid nodig om races te kunnen winnen en wereldkampioen te worden.

Binotto werd onlangs gevraagd in welke mate dat de huidige F1-bolide van Ferrari van zijn hand is. Tegelijkertijd gaf Binotto echter ook zijn mening over het belang van de wagen en de rijder in de Formule 1. Volgens Binotto is het absoluut noodzakelijk om als rijder over een goede wagen te beschikken, hoe groot je talent ook is.

“Om te winnen heb je altijd de beste wagen nodig, maar de rijder maakt het verschil voor de laatste twee tienden op het circuit,” aldus Binotto. “Het maakt een verschil welk talent, rijderscapaciteiten en mentaliteit die je hebt. Een rijder moet het charisma hebben om een volledig team vooruit te pushen en te verbeteren.”

“Uiteindelijk is hij een protagonist in het team, hij is één van de belangrijkste personen, hij praat met journalisten, met de absolute top van het team, de mecaniciens, het volledige team.”

“Ik denk dan ook dat een rijder het verschil maakt op het circuit maat ook wat betreft zijn capaciteiten om de sfeer en mentaliteit in het team de goede richting uit te sturen.”