Christian Horner deelt steek uit aan de concurrentie: “Drie testdagen te weinig? Zelfs twee testdagen zouden volstaan!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is duidelijk geen voorstander van het uitbreiden van het aantal testdagen. Volgens Horner zouden zelfs twee testdagen volstaan om klaar te zijn voor het nieuw F1-seizoen.

De voorbije dagen weerklonk er vanuit de rijders steeds meer kritiek op het aantal testdagen dat sinds dit jaar beperkt is tot amper drie stuks, wat neerkomt op anderhalve testdag per rijder. Volgens verschillende rijders is dat onvoldoende (Lees: Kritiek op driedaagse F1-test in Bahrein neemt toe: “Er is geen enkele andere sport die dat zou doen!”) maar Red Bull-teambaas Christian Horner is het daar niet mee eens.

“Drie testdagen is ruim,” aldus Horner. “Kijk naar de betrouwbaarheid die we tijdens de ochtend hadden. Er was slechts één rode vlag die snel weer weg was.”

Volgens Horner zou het aantal testdagen gerust nog verder ingeperkt kunnen worden in plaats van het aantal testdagen opnieuw uit te breiden.

“De regels zijn redelijk stabiel,” aldus Horner. “Ik bedoel, je zou ook het tegenovergestelde kunnen stellen: waarom gaan we niet naar twee dagen testen alvorens we beginnen te racen?”

“Het zou wat meer voor een grid zorgen die bij de start van het seizoen door elkaar wordt geschud. Is dat zo slecht? Vervolgens heb je een volledig jaar om het goed voor elkaar te krijgen.”

“Met de huidige motor, de huidige regels, denk ik dat drie testdagen te veel is. Denk ook nog eens aan wat we met de F1 Commissie besproken hebben over filmdagen.”

Horner liet tot slot wel verstaan dat er ter voorbereiding van het F1-seizoen 2026 wel opnieuw meer getest zal moeten worden, dan vinden er immers ingrijpende wijzigingen op motorisch vlak plaats.

“2026 is een volledig ander jaar met andere vooruitzichten want dan is er een ander concept op het vlak van de motor en het chassis.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print