“Ook Stoffel Vandoorne staat klaar om Lance Stroll in Bahrein te vervangen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Felipe Drugovich zijn hem ondanks zijn invalbeurt voor Lance Stroll tijdens de F1-test in Bahrein geen garanties gegeven dat hij Stroll eventueel tijdens de GP van Bahrein zal mogen vervangen. Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal klaarstaan om Stroll eventueel te vervangen.

Na zijn fietsongeluk moest Aston Martin op zoek naar een vervanger voor Lance Stroll. Met Felipe Drugovich en Stoffel Vandoorne beschikt Aston Martin over twee reserverijders maar Vandoorne moet dit weekend racen in de Formule E. De logische keuze viel dan ook op Drugovich om te testen in Bahrein.

Voorlopig blijft het afwachten of Stroll op tijd fit geraakt voor de eerste race van het seizoen die binnen een week in Bahrein plaatsvindt (Lees: Aston Martin doet geheimzinnig over terugkeer: Heeft Lance Stroll beide polsen gebroken?). Maar wie zal Stroll vervangen als hij niet kan racen in Bahrein? Op basis van zijn invalbeurt tijdens de F1-test zou je in eerste instantie denken aan Drugovich maar die heeft op dat vlak geen garanties gekregen. Ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal tijdens de GP van Bahrein aanwezig zijn en klaarstaan om eventueel in te vallen.

“We weten het nog niet,” gaf Drugovich toe. “Ze evalueren het dag na dag, dus zelfs ik weet nog niet wat er gaat gebeuren. Het hangt uiteraard ook van Stroll zelf af.”

“Stoffel en ikzelf werden aangeduid om allebei naar de race in Bahrein te komen. Ik denk dan ook dat we er allebei gaan zijn en we zullen allebei klaarstaan als Lance niet in staat is om te herstellen en te racen.”

“Het zal echter een beslissing van het team zijn die vlak voor het weekend wordt genomen. Het zal waarschijnlijk een beslissing zijn die last minute wordt genomen want het herstel van Lance zal afgewacht worden en vervolgens zal een beslissing genomen worden.”