Oorlog tussen Ecclestone en Mosley duurt voort

Eens waren ze vrienden, maar die tijd lijkt nu voorgoed voorbij. Bernie Ecclestone, de CEO van de Formule 1 en Max Mosley, de president van de FIA, voeren een open oorlog om de steun van de F1-teams.

Max Mosley raakte enige tijd geleden in een prostitutieschandaal verwikkeld en ligt sindsdien onder vuur. Sinds het voorval werd de relatie tussen Mosley en Ecclestone steeds slechter. Beide heren zijn ondertussen met een politiek spel begonnen.

Enkele weken geleden doken er geruchten op als zouden Ecclestone en de F1-team werk aan het maken zijn van een nieuwe raceserie, zonder FIA, geruchten die wel al door Ecclestone werden ontkent.

Als reactie daarop kwam de FIA dit weekend met de oproep om meer inkomsten van de Formule 1 te laten doorstromen naar de teams, geld dat nu aan Ecclestone’s Formula One Management toebehoort en dat hij niet zonder slag of stoot wil afstaan. De FIA dreigde er mee om geen nieuw Concorde Agreement te ondertekenen als haar eis niet werd ingewilligd. Ecclestone maakt zich echter weinig zorgen.

"De Europese Commissie zou zoiets nooit toelaten. In onze overeenkomst met de Commissie staat immers dat de FIA de scheidsrechter van de sport is, terwijl het Formula One Management de commerciële rechten houdt. Het geld behoort dus niet toe aan Max, hij heeft daar niets over te zeggen."

Het lijkt dus nog een moeilijke resterende ambtstermijn te worden voor Max Mosley. Voorlopig blijft hij nog tot 2009 aan de macht.