Overwinnng Massa nog niet helemaal zeker

Felipe Massa reed vanmiddag dominant naar de overwinning in de Grote Prijs van Europa. Toch verliep de race niet helemaal vlekkeloos voor de Braziliaan en het is ook nog niet helemaal zeker of hij z’n overwinning wel mag behouden.

Bij zijn tweede pitstop schoot Massa snel uit de startblokken. Hij had echter niet gezien dat de gedubbelde Adrian Sutil ook in de pitstraat reed. Massa kon een aanrijding net vermijden maar de stewards vonden het toch nodig om het incident te onderzoeken.

Het resultaat van dat onderzoek wordt pas later bekendgemaakt. De mogelijke straffen variëren van een tijdsstraf voor deze Grote Prijs tot een mogelijk verlies van plaatsen na de kwalificatie voor de Grote Prijs van België over twee weken.

Massa zelf geeft aan dat niet hij maar Adrian Sutil de schuldige was voor het incident.

"Het is eigenlijk jammer dat ik daar met hem moest vechten want hij moest me voorlaten. We kwamen dan zo dicht bij de muur dat ik moest inhouden en wat tijd verloor. Gelukkig was mijn voorsprong groot genoeg. Voor de rest was het een geweldig weekend na de catastrofe van drie weken geleden. De polepositie, de snelste ronde en de overwinning, ik kon niet meer vragen.

Voorlopig wordt Massa tweede in de WK-tussenstand. Hij heeft een achterstand van zes punten op WK-leider Lewis Hamilton.