Pirelli organiseert driedaagse bandentest met topteams in december

Pirelli gaat in de loop van deze maand een driedaagse bandentest organiseren.
image
Pirelli bracht naar het raceweekend in Brazilië extra bandencompounds mee. Het was de bedoeling om met deze speciale setjes banden te testen met het oog op de voorbereiding van de bandencompounds die in 2014 gebruikt zullen worden. Door de regen in Brazilië werden de banden ongebruikt teruggestuurd maar Pirelli zat ondertussen wel met een groot probleem. De Italiaanse bandenfabrikant wou met de banden kennis en ervaring opdoen ter voorbereiding voor het seizoen 2014 en het bleef nu met lege handen en veel vraagtekens achter.

De voorbije weken liet Pirelli al meermaals weten dat het absoluut met haar banden wou testen ter voorbereiding op komend seizoen. Het benadrukte ook telkens dat het dit wou doen onder representatieve omstandigheden en dit dus bij voorkeur met een wagen van het seizoen 2013. Blijkbaar is er nu dus een oplossing uit de bus gekomen.

“We kunnen bevestigen dat we een privétest zullen houden in Bahrein, van 17 tot en met 19 december”, aldus een woordvoerder van Pirelli tegenover GPupdate.net . “We zijn nog aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn, maar het lijkt met meest realistisch dat we deze test uitvoeren met de beste drie teams van het kampioenschap.”

Het zou dus de bedoeling zijn om de bandentest te organiseren in samenwerking met de teams van Red Bull, Mercedes en Ferrari. Benieuwd hoe de andere teams hierop zullen reageren …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print