Pirelli: “Wij kunnen het probleem van tijdens de GP van België niet oplossen”

Pirelli F1
Pirelli F1

Volgens Mario Isola, de motorsportbaas van Pirelli, lossen eventuele nieuwe regenbanden problemen zoals tijdens de GP van België niet op. Volgens Isola moeten er andere aspecten aangepakt worden om de zichtbaarheid tijdens regenraces te verbeteren.

“De grote vraag is uiteraard wat er in Spa gebeurd is en de reden waarom er niet gereden werd was duidelijk het gebrek aan zichtbaarheid,” vertelt Isola. “Op het vlak van de banden denk ik dat er weinig is dat wij kunnen doen om spray te vermijden.”

Andere regenbanden kan Pirelli naar eigen zeggen wel ontwerpen maar daarmee wordt volgens Isola het probleem niet opgelost.

“We kunnen een andere band ontwerpen zodat die minder water verwerkt maar dan wordt de veiligheid natuurlijk het probleem aangezien de band minder water aankan en er aquaplaning dreigt te ontstaan.”

“Er zijn waarschijnlijk andere mogelijkheden, zoals een andere asfaltlaag of een andere hellingsgraad van het circuit om stilstaand water af te voeren, of andere oplossingen op het vlak van de wagens.”

“Maar wat de banden betreft, als we deze grote hoeveelheid water moeten kunnen verwerken, dan is dat niet mogelijk zonder het veroorzaken van spray. En wanneer je spray hebt dan wordt de zichtbaarheid steeds slechter.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen