Prodrive mogelijk in de problemen

De deelname van Prodrive aan het Formule 1 seizoen 2008 lijkt in gevaar. De onderhandelingen met Mclaren Mercedes werden gisteren (tijdelijk) afgebroken. Prodrive zal nu niet meer onderhandelen met Mclaren of andere teams totdat het Hof van Beroep van de FIA een uitspraak heeft gedaan in verband met de klantenchassis.

Het probleem met die klantenchassis is dat het Concorde Agreement tussen de FIA, de teams en het Formule 1 management nog niet vernieuwd is. Hierdoor zou het huidige reglement volgend jaar blijven gelden en zijn klantenchassis dus verboden.

Prodrive zegt nu dat het niet zeker is of het klaar zal zijn voor de Grote Prijs van Australië 2008.

"Het is verkeerd om te zeggen dat de onderhandelingen tussen Prodrive en Mclaren zijn afgesprongen, in tegendeel. Prodrive en Mclaren hebben sinds enige tijd reeds een overeenkomst bereikt over de manier waarop het 12e team zal opgezet worden voor het F1 seizoen 2008."

"Deze overeenkomst is nog niet bevestigd omdat onze deelname aan het F1 wereldkampioenschap voor volgend jaar, als team dat haar eigen chassis niet maakt, wordt aangevochten. Het is dus onverantwoord om al het personeel dat nodig is om een nieuw team te starten reeds aan te werven en om financiële overeenkomsten te sluiten zolang deze onzekerheid onopgelost is. Ondertussen bekijken we alle alternatieven voor volgend seizoen."

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print