Racing Festival : een explosieve cocktail

Acht verschillende disciplines, waarvan zeven uit het buitenland, staan op het programma van het komende Racing Festival. Het belooft een explosieve cocktail te worden met maar liefst zestien races (zes zaterdag en tien zondag), want wederom heeft Pierre Delettre de juiste ingrediënten gevonden om de fans te boeien. Met veel races, van sprint tot endurance, en spanning en afwisseling wordt voor een echt spektakel gezorgd. Eenzitters, GT’s, toerwagens van vroeger en nu, het wordt smullen voor de racefans uit ons Belgenlandje.

Ze waren er afgelopen jaar al bij, de Italiaanse Euroseries F3000 en ze zullen nu ook het publiek doen genieten en de chrono’s doen daveren. Maar liefst vijftien eenzitters van gereputeerde teams als daar zijn Minardi, Fisichella Motor Sport, Durango, Elk of RC Motorsport vechten het onderling uit. De leider van het kampioenschap, Davide Rigon telt zeventig punten en zal rekening met Diego Nunas moeten houden; hij is de runner-up met 52 eenheden, maar evenzeer met Luiz Razia of ene Oliver Martini.

Een veelheid aan snelle GT’s en toerismewagens: dat is de Dutch Supercar Challenge : een soort van Belcar met een Nederlandse saus. Onze Britse vrienden die moet je het circuit van Francorchamps niet leren kennen! Zij zijn op hun lievelingsomloop natuurlijk ook van de partij en dat ondermeer met een reeks races voor gentlemen drivers: de Caterham Graduates Championship, waar het aantal inhaalmanoeuvres schier ontelbaar is en de Lotus on Track Elise Trophy. Nostalgie troef met de Heritage Grand Touring Car Challenge: het mooiste van de voorbije decennia uit GT en Toerisme-land. U zal zich very british voelen. Maar dat is nog niet alles. Goede herinneringen komen zeker naar boven als we het over de volgende serie hebben: de Group C/GTP Racing, een serie waar we monsters van destijds terugvinden. U ziet er de mooiste endurancewagens van enkele jaren geleden terug of wat dacht u van een Jaguar XJR12 Silk Cut uit 1990, een Nissan GTP, een Mazda 757, een Porsche 962 of de fantastische Porsche 956 Skoal Bandit?

Terug naar het heden met enkele reeksen voor de jonge wolven van de eenzitters. Het Racing Festival vormt de laatste etappe van de Northern European Cup Formula Renault 2.0, waar Frank Kechele de leiding heeft voor Tobias Hegeweld.

Last but not least is er ook de laatste race van het Belgische Formula Renault 1.6 kampioenschap. Wie volgt Craig Dolby op? Kevin Demaerschalk, Niels Cox of de snelle Blonde Letse Karline Stala? U zal het op zondag 14 oktober te weten komen…

En dit alles gratis en voor niets! Een hele dag spektakel zonder in uw portefeuille te moeten duiken. Gratis uitnodigingen vindt u op de site www.race-rally.be. Wat wil u nog meer om aan dit grandioze feest deel te nemen?

(vrij naar persbericht)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print