Prost ziet geen reden tot paniek in de F1

Voormalig F1-rijder en teambaas Alain Prost zegt dat de huidige teams in de F1 geen reden tot paniek hebben. Volgens de Fransman zijn de gouden jaren van de sport voorbij maar zal de sport niet tenonder gaan omwille van geldproblemen.

Prost beweert dat hij op dit moment meer geld verdient dan voorheen met zijn eigen renstal. Ook zijn interesses voor de sport zijn niet meer wat ze geweest zijn en dat omwille van de veranderingen in de F1. Volgens Prost moeten de rijders tegenwoordig enkel nog rijden en is er van inhalen al even geen sprake meer. Vroeger gebeurden er vaak crashes die soms dodelijke gevolgen hadden maar tegenwoordig weet een rijder dat niets hem kan overkomen. Toch wil de voormalig teameigenaar dat de sport blijft bestaan en dat mensen blijven zoeken naar oplossingen in plaats van zich terug te trekken uit de sport.

"Ik verkies de mensen die blijven nadenken nog altijd boven de mensen die het voor bekeken houden met de F1 want er is helemaal geen reden tot paniek. In de F1 gelden de regels voor iedereen dus dat kan geen reden zijn om ermee te stoppen. De kosten moeten omlaag en ik heb nog nooit zoveel onderzoek gezien in de sport als op dit moment. Er zijn minder inhaalmanoeuvres dan vroeger en alles hangt af van een goede strategie. Vroeger moesten de rijders echt op hun remmen letten en op hun verbruik. Tegenwoordig staat alles al vast vanaf de start en hebben de rijders veel minder te doen. De gouden jaren zijn voorbij maar reden tot paniek is er niet", aldus Alain Prost.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen