Protest Red Bull niet succesvol, geen zwaardere straf voor Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Red Bull Racing is er met haar protest niet in geslaagd om Lewis Hamilton zwaarder te laten bestraffen voor zijn aanrijding met Max Verstappen tijdens de Britse GP.

Tijdens de openingsronde van de GP van Groot-Brittannië reed Lewis Hamilton in Copse Corner tegen Max Verstappen waardoor de Nederlander zwaar crashte en moest opgeven. Hamilton werd door de stewards als schuldige aangeduid en kreeg een tijdstraf van tien seconden.

Ondanks die tijdstraf slaagde Hamilton er alsnog in om de race te winnen en zo heel wat belangrijke punten te scoren terwijl Verstappen puntloos en zijn Red Bull F1-bolide zwaar gehavend achter bleef. Bij Red Bull waren ze niet te spreken over de volgens hen veel te lichte straf voor Hamilton en besloot men om protest aan te tekenen en dat met nieuw bewijsmateriaal.

Om 16u werd het protest tijdens een speciale hoorzitting behandeld en Red Bull was er van overtuigd dat het met het nieuw extra bewijsmateriaal dat op het moment van het geven van de oorspronkelijke straf nog niet ter beschikking was aan te tonen dat de schuld voor de aanrijding en crash volledig bij Hamilton lag.

Men hoopt op een zwaardere straf maar de stewards zijn het Red Bull F1 team hierin niet gevolgd. Volgens de stewards kwam Red Bull niet met significant nieuw bewijs en de eerdere straf van tien seconden wordt dus gehandhaafd en Hamilton blijft dus ook de winnaar van de Britse GP zonder een bijkomende straf zoals extra straftijd of gridpenalty voor de komende race.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print