Raikkonen acht meer overwinningen niet onmogelijk

Na een veelbelovende start zakte Lotus wat weg richting subtop, maar de GP van Duitsland krikte het vertrouwen terug iets op.
image
Kimi Raikkonen stond er bij de start van het seizoen meteen. Hij pakte de overwinning, en Lotus was meteen titelkandidaat. De verwachtingen werden echter meteen getemperd door de teamleiding, en dat bleek niet zomaar uit de lucht gegrepen. Enkele mindere resultaten leverden het bewijs dat Lotus niet over voldoende financiële middelen beschikt om in elke race mee te strijden om de overwinning.

De GP van Duitsland zorgde er echter voor dat het vertrouwen bij het team uit Enstone toch voor een groot stuk werd hersteld. Kimi Raikkonen eindigde als tweede, op iets meer dan een seconde achter winnaar Sebastian Vettel. De Fin is er dan ook steevast van overtuigd dat zijn aantal overwinningen dit seizoen zich niet zal beperken tot die eerste van het seizoen in Melbourne.

“We proberen uiteraard steeds om voor de overwinning te gaan. In Duitsland waren we niet snel genoeg, maar het was weer eens een goed resultaat voor het team na enkele moeizame races. Onze achterstand op Sebastian Vettel is weer wat groter geworden, maar het seizoen is nog heel lang, en als we onszelf weer naar een positie bij de eersten kunnen knokken, dan zit er zeker meer in.” vertelt de Fin.

Raikkonen kon nog maar één keer winnen in Hongarije, maar eindigde wel al vier keer als tweede. De honger naar de overwinning op de Hungaroring is echter heel groot bij de wereldkampioen van 2007.

“Ik werd al veel te vaak tweede in Hongarije. Inhalen is er praktisch onmogelijk, dus je moet echt in alle sessies vooraan staan en dan een perfecte start van de race maken om bovenaan te kunnen eindigen. DRS maakt daarbij niet zo’n groot verschil uit.”

“Je moet absoluut vooraan kunnen kwalificeren, maar je zorgt er ook best voor dat je niet op de vuile kant van de baan terecht komt. We zagen eerder dit seizoen al dat dit een vervelende situatie kan betekenen voor een rijder.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}