Red Bull: “Feedback van Honda over nieuwe motor is veelbelovend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Dr. Helmut Marko krijgt Red Bull veelbelovende feedback over de nieuwe Honda-motor waarmee het team komend seizoen zal racen, dit ondanks de enorme uitdagingen die er dit seizoen zijn.

De introductie van een geheel nieuwe generatie F1-bolides alsook E10-brandstof zorgen echter voor een serieuze uitdaging, niet alleen voor de teams maar ook voor de motorbouwers.

Honda mag eind vorig jaar dan wel officieel afscheid genomen hebben van de Formule 1, de Japanners blijven desondanks de drijvende kracht achter de nieuwe motor die dit jaar achterin de nieuwe Red Bull F1-bolide ligt.

Volgens Dr. Helmut Marko zijn er alvast enthousiaste commentaren te horen over de nieuwe motor. Erg belangrijk is dat, want er zal binnenkort een zogenaamde ‘motorbevriezing’ in werking treden.

“Het ziet er erg positief uit,” aldus Helmut Marko tegenover het Oostenrijkse ‘Kleine Zeitung’. Daarmee klinkt Marko alvast een heel stuk positiever dan enkele weken geleden toen hij zei dat de nieuwe E10-brandstof voor een aanzienlijk aantal minder pk’s zorgde.

“De verhouding van de synthetische brandstof wordt verhoogd van vijf naar tien procent dit jaar. Dat vereist al heel wat aanpassingen.”

“Honda heeft echter alleen maar veelbelovende feedback gegeven. Honda staat niet meer op de wagen maar de Japanners helpen ons nog enorm.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023