Red Bull: “Testbeperkingen zullen een grote invloed beginnen hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull zullen de testbeperkingen die opgelegd werden naar aanleiding van het overschrijden van het budgetplafond in 2021 een grote invloed hebben tijdens de rest van het seizoen alsook de ontwikkeling van de wagen voor 2024.

Na een dominante start van het F1-seizoen verwachten ze bij Red Bull dat de concurrentie tijdens de rest van het seizoen serieus zal naderen. De testrestricties die opgelegd werden zullen de krachtsverhoudingen beginnen beïnvloeden.

“Het feit dat we het kampioenschap leiden maakt het er niet eenvoudiger,” aldus Pierre Wache, technisch directeur bij Red Bull. “Het is moeilijk, we gaan op de limiet.”

“Ik denk dat het ons kan beïnvloeden, zeker en vast, bij de huidige ontwikkeling van de wagen en misschien zal daardoor de grid tegen het einde van het jaar dichter bij elkaar komen; Het zal misschien ook de wagen van volgend jaar enorm beïnvloeden.”

“Ik kan jullie niet zeggen dat het voor ons makkelijker is om ermee om te gaan want we willen ook volgend jaar de beste wagen hebben. Ik heb echter geen idee in welke mate de restricties onze performance zullen beïnvloeden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print