Zieke Sergio Perez mist mediadag in Oostenrijk: raceweekend in gevaar?

Max Verstappen
Max Verstappen

Red Bull Racing liet vandaag via een statement weten dat Sergio Perez vandaag wegens ziekte niet aanwezig zou zijn op de Red Bull Ring. Voorlopig is het afwachten of Perez tijdens de rest van het raceweekend wel in actie komt.

Perez zou zich niet goed voelen en daarom werd besloten dat de Mexicaan vandaag niet zou opdagen voor de zogenaamde ‘mediadag’. Op donderdag staan er naast een track walk immers vooral mediasessies en interviews gepland. In de plaats daarvan werd er voor rust gekozen zodat Perez kan herstellen.

Voorlopig is het afwachten of Perez morgen wel in actie zal kunnen komen. Problematisch voor Perez is dat hij tijdens een normaal raceweekend eventueel ook de twee oefensessies op vrijdag zou kunnen skippen om verder uit te zieken. In Oostenrijk staat er echter een sprintrace gepland waardoor er slechts één oefensessie op vrijdag is en er vervolgens al meteen een kwalificatie plaatsvindt.

Mocht Perez tijdens de rest van het raceweekend niet in actie kunnen komen dan moet Red Bull op zoek naar een vervanger. Velen zullen ongetwijfeld hopen op Daniel Ricciardo die officieel derde rijder is maar de Australiër is dit weekend niet aanwezig in Oostenrijk. Het is immers de Nieuw-Zeelander Liam Lawson die dit weekend stand-by staat om eventueel voor Perez in te vallen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print