Red Bull: “We zullen de concurrentie met vroege presentatie geen voordeel geven”

F1
F1

Red Bull presenteert haar nieuwe F1-bolide al op 9 februari, concurrenten Ferrari en Mercedes doen dat pas een dikke week later. Toch hoeft dat volgens Dr. Helmut Marko geen nadeel te zijn voor Red Bull.

“De presentatie is vooral belangrijk voor de fans en sponsors, we tonen dan geen bijzondere details van de nieuwe wagen,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Sport1’.

De nieuwe F1-bolide van Max Verstappen en Sergio Perez zal ook na de presentatie nog niet volledig af zijn. Tijdens de eerste wintertest in Barcelona zal Red Bull een nog niet volledig afgewerkte bolide testen, waarna de ontwikkeling nog volop zullen doorgaan richting de tweede test in Bahrein.

“De nieuwe wagen zal pas kort oor aanvang van de test in Barcelona klaar zijn. Vervolgens zal hij echter verder ontwikkeld worden en krijgt hij nog een belangrijke update voor de eerste race van het seizoen op 20 maart in Bahrein.”

Volgens Marko is er daarmee een duidelijk verschil tussen de aanpak van Red Bull in aanloop naar het huidige en het vorige seizoen.

“Vorig jaar zijn de regels grotendeels hetzelfde gebleven. Daarom besloten we om zeer snel met de wagen voor 2021 klaar te zijn. Die beslissing bleek de juiste te zijn. Dit jaar is het echter exact het omgekeerde. Door de nieuwe regels wil ieder team zo laat mogelijk klaar zijn om niet alles te vroeg te tonen,” besloot Marko.