Sebastian Vettel wil met Mick Schumacher de ROC Nations Cup wegkapen

Race of Champions
Race of Champions

Sebastian Vettel hoopt dat hij samen met Mick Schumacher dit weekend de Race of Champions (ROC) Nations Cup kan veiligstellen als Team Duitsland.

Het is al voor de tweede keer dat Vettel en Schumacher aan elkaar gekoppeld zijn voor de ROC nadat ze in 2019 in Mexico in de Nations Cup de zege aan Team Nordic met Tom Kristensen en Johan Kristoffersson moesten laten.

Bij vorige edities was Vettel al een paar keer gekoppeld aan zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, en vader van Mick, Michael Schumacher en ze wonnen toen de Nations Cup elk jaar van 2007 tot 2012. Dit jaar hoopt Sebastian Vettel in het winterlandschap van Zweden weer aan te knopen met een zege aan de zijde van Mick Schumacher.

“Ik vind het erg spannend, ik ben een grote fan van dit deel van de wereld, van het noorden en de omstandigheden in de winter,” zei Vettel.

“Ik ben nog niet helemaal overtuigd van het rijden op ijs, omdat ik nog steeds moeite heb om precies in te schatten wat ik moet doen. Maar het is erg leuk, ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt.” 

“Het is vooral leuk om deze keer op het ijs te rijden, het vereist een andere rijstijl. Zoals gewoonlijk is er maar weinig tijd om van auto te wisselen en aan alles te wennen, maar dat is de uitdaging.”

“We zullen zien hoe we het gaan doen, we zullen proberen om het samen als Team Duitsland goed te doen en de Scandinavische teams te verslaan.” 

“De laatste keer dat we uitkwamen eindigden we als tweede, we stonden in de finale en waren vrij dichtbij. Over het algemeen is de Nations Cup heel goed geweest voor Team Duitsland.” 

“Met Michael hebben we een paar keer gewonnen. Met Mick moet ik daar een vervolg aan breien en we zullen proberen dat ritme vast te houden. Zoveel mogelijk progressie maken is altijd leuk, want je krijgt meer rijvaardigheid. Dat is het doel.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer