Renault schuldig bevonden maar niet bestraft

"Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!", althans zo gaat het in het bekende sinterklaasliedje. De FIA World Motor Sport Concil besliste vandaag anders. Het bevond Renault schuldig maar besloot geen straf op te leggen.

De FIA legde volgende verklaring voor aan de pers:

"Een buitengewone samenkomst van de World Motor Sport Council kwam samen op 6 december 2007 in Monaco. De World Council besliste dat Renault F1 artikel 151c van de International Sporting Code geschonden heeft maar besloot geen straf op te leggen. Verdere details zullen bekendgemaakt worden op 7 december 2007 en een afschrift zal snel daarna gepubliceerd worden."

Renault moest voor de Wereldraad verschijnen omdat het beschuldigd werd van spionage. Het Franse team was in het bezit van vertrouwelijke documenten die Mclaren toebehoorde. Die documenten waren meegebracht door Phil Mackareth die in 2006 de overstap maakte van Mclaren naar Renault. Het bezit zou volgens de FIA de sport beschadigd hebben, vandaar de verwijzing naar artikel 151c.

In juli werd een ongeveer gelijkaardige uitspraak gedaan in de spionagezaak tussen Mclaren en Ferrari. Na een beroep van Ferrari werd in september besloten Mclaren te straffen met een boete van 100 miljoen dollar en een schorsing uit het constructeurskampioenschap. Mclaren komt morgen bij de FIA om te bepalen of er bewijs is gevonden dat aantoont dat Mclaren die informatie gebruikt heeft op de wagen voor 2008.

Mclaren heeft nog niet gereageerd op de uitspraak van vandaag.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023