Ricciardo: “Ik zat in mijn wagen te giechelen zoals een schooljongetje”

Daniel Ricciardo won tegen alle verwachtingen in de GP van Azerbeidzjan. De Australiër had een enorm brede glimlach en dronk uiteraard opnieuw uit zijn schoen om zijn overwinning te vieren.

Ricciardo kende gisteren een teleurstellende kwalificatie en ook de race leek slecht te beginnen. Vroeg in de race moest Ricciardo immers een pitstop maken door problemen met zijn remmen. Aan het einde van de race mocht Ricciardo na een spectaculaire race echter deelnemen op de hoogste trede van het podium, dit tegen alle verwachtingen in.

“Het was een knotsgekke race. We wisten na de herstart dat een podiumplaats haalbaar was maar toen we hoorden over de problemen met Lewis en Seb, dan werd het echt een knotsgekke race,” zei Ricciardo na afloop van de race. “Ik maakte in het begin van de race een ongeplande pitstop. Na enkele ronden bevonden er zich immers wat brokstukken in de remmen. Ik moest stoppen om alles proper te laten maken en we vielen daardoor terug naar de zeventiende plaats.”

“Of ik toen aan een overwinning zat te denken? Helemaal niet. Ik zou er alvast mijn geld niet op ingezet hebben.”

Vorig jaar was er tijdens de GP van Azerbeidzjan tegen alle verwachtingen in geen enkele safety car. Deze keer kregen we er meer dan genoeg en die zorgden er mee voor dat Daniel Ricciardo opnieuw naar voor geraakte.

“Dit was de race die we vorig jaar verwacht hadden, een race met verschillende safety cars en heel wat chaos,” aldus Ricciardo. “Ik was echt sprakeloos na afloop van de race. Na de finish, tijdens de ronde richting de pitlane, was ik aan het giechelen zoals een schooljongetje.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print