“Rijders die klagen over porpoising moeten de F1 vaarwel zeggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voormalig F1-piloot David Coulthard heeft uitgehaald naar de rijders die de voorbije weken uitgebreid aan het klagen waren over porpoising, de fysieke ongemakken en de mogelijke gezondheidsproblemen. Volgens Coulthard kunnen die rijders maar beter de F1 vaarwel zeggen.

Vooral de Mercedes-rijders lieten de voorbije weken geen kans onbenut om te klagen over porpoising en te ijveren voor een ‘oplossing’. Zo liet George Russell verstaan dat het een kwestie van tijd was alvorens een zwaar ongeval zou plaatsvinden. Lewis Hamilton kroop dan weer met veel moeite uit zijn F1-bolide.

Het Mercedes-duo was zeker niet alleen maar bij David Coulthard kunnen de klagende rijders alvast niet op veel begrip rekenen.

“Ik heb in een situatie verkeerd waarin mijn team een voordeel had omdat ze beter werk verricht hadden. Ik heb me ook in de andere situatie bevonden waarin mijn team het niet zo goed had gedaan en waarin je de pijn moest ondergaan, ook al was het je onderrug,” aldus Coulthard.

“Maar als een rijders zich oncomfortabel voelt, als een rijder zichzelf schade berokkent op de langere termijn, dan moet hij er mee stoppen.”

“Er zijn heel wat jongens en meisjes die maar al te graag in jouw wagen stappen wanneer jij je oncomfortabel voelt.”