Rijders willen weaving bestraft zien

Rijders willen dat weaving bestraft wordt. De aanleiding: Lewis Hamilton zijn gedrag in Maleisië.
Na de grote prijs van Maleisië ontstond er heel wat commotie rond het gedrag van Lewis Hamilton. Hamilton probeerde Petrov af te houden door op het rechte stuk te zigzaggen. Door dat te doen kan een achterliggende rijder niet profiteren van de slipstream. Dat gedrag noemt men ook weaving.

In de reglementen van de FIA staat dat het verboden is meer dan één keer te weaven. De strafmaat is niet opgegeven, maar in Maleisië besliste men een waarschuwing, zichtbaar gemaakt door een zwart-witte vlag, uit te delen.

Op een overleg met Charlie Whiting hebben de rijders gevraagd om een strengere straf. Jarno Trulli verwoorde de vergadering in Autosport: “De meeste rijders vinden dat, wie het ook doet, zulk gedrag niet thuis hoort op een circuit en dat er een straf moet komen voor wie het wel doet. We willen geen gele, maar rode kaarten zien.”

De Italiaan die vorig jaar bij een crash in Brazilië nog hevig uitvloog tegen Sutil, ziet het gesprek niet als een aanval op Hamilton. “Het is gewoon een voorbeeld van wat we liever niet zien en iedereen had het kunnen doen. In de toekomst zien we liever straffen, dan weten we wat kan en wat niet kan. Dat heeft Charlie (Whiting) begrepen en zo is alles weer duidelijk”

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}